Figurendag 2018

Nationale Figurendag
8 september 2018
 
Ga naar de inhoud
Voor iedereen die figuren verzamelt, beschildert, zelf maakt en wargamers vindt op zaterdag 8 september 2018 de eerste Nationale Figurendag plaats

De Nederlandse Stichting voor Modelfiguren bestaat inmiddels ruim 60 jaar. Onder onze leden zijn mensen die allerlei soorten ‘soldaatjes’ verzamelen. Plastic, nieuw, oud, zelf gemaakt en zeker ook de modelfiguren die vaak heel precies worden beschilderd. Ook is er een steeds grotere groep wargamers. Iedereen die geïnteresseerd is in dit soort figuren nodigen we van harte uit om deze door ons georganiseerde dag te bezoeken. Als je wilt kun je ook een tafel reserveren om je eigen figuren ten toon te stellen, figuren te verkopen en/of te ruilen. Ook verkopers van allerlei soorten figuren zijn welkom.

Er zijn (toch) nog enkele plaatsen vrij. Daarvoor is het wel noodzakelijk om je zsm via dit formulier op te geven.
De Locatie

Deze dag vindt plaats in het nieuwe Waterliniemuseum/fort Vechten in Bunnik, vlak bij Utrecht. Je moet wel toegang betalen maar dat zal deze dag tegen een gereduceerd tarief zijn. In het museum is op een moderne en interactieve manier te zien hoe Nederland door de eeuwen heen het water heeft ingezet voor de landsverdediging. >>>

Figurenmarkt

We willen deze dag ook handelaren én particulieren de gelegenheid bieden om figuren te verkopen en/of te laten zien aan een breed publiek. Als het maar figuren zijn die op een of andere manier interessant zijn voor de bezoekers.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Daarvoor is het wel noodzakelijk om je zsm via dit formulier op te geven.

Je kunt je opgeven voor de reservelijst via het formulier op de website>>

Zie voor de deelnemers tot nu toe het overzicht naast het programma>>

Vrijwilligers gevraagd voor één dag

Het wordt druk tijdens de eerste Nationale Figurendag. Inmiddels hebben zich vele standhouders gemeld. Het aantal stands hebben we nu 'bevroren' op 40. Een aantal verkopers staat nu op een wachtlijst die ook alweer hard groeit.
Deze, ook wel wat onverwacht, grote aanloop betekent dat er tijdens de dag zelf behoorlijk wat werk moet worden verzet. Daarom deze oproep: wil je meehelpen om deze dag tot een succes te maken, geef je dan op als vrijwilliger voor één dag, de Nationale Figurendag!

Opgeven en aanvragen van meer informatie kan via info@modelfiguren.nl  
Publiciteit

Naast deze (tijdelijke) website hebben we ook flyers in meerdere talen en posters laten maken. Je hulp om meer bekendheid te geven aan deze dag is welkom. Dit kan bijvoorbeeld door folders tijdens bijeenkomsten uit te delen en/of posters op te hangen waar geïnteresseerden in (model)figuren komen. Neem hiervoor contact op met info@modelfiguren.nl

Vrijwilligers krijgen er iets voor terug

Als je deze zaterdag meewerkt beloven we je een leuke en interessante dag. Vrijwilligers ontvangen een speciale badge waarmee je de hele dag in- en uit het museum kunt lopen. Ook zorgen we voor je lunchpakket en een uitrijkaart van de parkeerplaats. Uiteraard is er, zeker nadat de stands zijn ingericht, voldoende tijd om zelf ook de figuren te bekijken en aan de overige onderdelen van het programma mee te doen.


Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Heeft als doelstelling de bevordering en verbreding van de kennis omtrent de toepassing van modelfiguren in de ruimste zin van het woord, met de culturele en militaire geschiedenis van Nederland als inspiratie.
Zie onze website voor meer informatie:

Programma en deelnemers

Het programma staat inmiddels grotendeels vast>>

Terug naar de inhoud