Kulmbach 2017 - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
Actueel 2017
Kulmbach 2017

15 augustus 2017 - De grote figurenbeurs in Kulmbach vindt elke 2 jaar plaats en duurt van vrijdag tot en met zondagmorgen. Dit jaar was het de 26e editie. En voor het eerst in haar ruim 60-jarige bestaan was ook de NSM met een stand aanwezig We stonden in de Stadthalle waar verschillende Europese figuren verenigingen en musea zich presenteren. Daarbij kunnen zij ook hun zelf uitgebrachtte figuren verkopen. Vooral voor de platte figuren van de NSM bestond (erg) veel interesse. Zoveel dat we al vrij snel door het grootste deel van onze voorraad heen waren. De verkoop viel dus voor onze stichting erg gunstig uit en we hebben er veel van geleerd: een volgende keer veel meer platte figuren meenemen.

De beurs bestaat uit drie onderdelen: een grote verkoopbeurs waaraan dit jaar 178 grote en kleine aanbieders deelnamen, een beschilder- en dioramawedstrijd en de presentatie van de verenigingen.
Het aantal bezoekers was dit jaar erg groot en leek zelfs wat groter dan voorgaande edities. Ook nogal wat Nederlandse bezoekers. Het aantal deelnemers aan de beschilderwedstrijd was juist weer wat minder.
In de septembereditie van de Tinnen Tafelronde plaatsen we een uitgebreid verslag van deze belangrijke figurenhappening. Hieronder alvast een eerste fotoimpressie.
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud