Planning NSM 2018 - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
Actueel 2017
Planning NSM 2018

De activiteiten door de NSM voor leden en mogelijk andere geinteresseerden zetten we weer op een rij:

Twee bijeenkomsten
Om direct met de bijeenkomsten te beginnen, die gaan we komend jaar als proef anders van opzet maken.

Zondag 29 April Ledendag in fort aan den Ham
Deze houden we op zondag 29 april in Fort De Ham bij Amsterdam. Voor het eerst een bijeenkomst op een zondag. Ook anders is dat we deze dag vooral de onderlinge banden aan willen halen. Naast onze eigen verkoop van figuren zullen we slechts een enkele handelaar uitnodigen met een beperkt aanbod. We willen vooral leden oproepen om de eigen figuren te laten zien te ruilen, ervaringen en kennis uit te wisselen. Daarnaast organiseren we ook, in samenwerking met de vrijwilligers van het fort, rondleidingen en een lezing. De dag sluit aan bij de soldaatjes tingietdag die twee keer per jaar op dit fort wordt gehouden.

Zaterdag 8 september Nationale figurendag
Ook nieuw is de organisatie van de eerste Nationale Figurendag. Deze vindt plaats op 8 september in het nieuwe Waterliniemuseum in Bunnik.  De hele dag zal in het teken staan van figuren en soldaatjes. Een dag voor verzamelaars van soldaatjes in alle vormen en maten, modelbouwers en wargamers. Meer info kunt u vinden op de speciale website www.figurendag.nl

De Tinnen Tafelronde
Deze staat voor het komende jaar weer vier keer gepland. Heeft u artikelen en/of tips dan zijn die uiteraard welkom. Ook onze digitale Tinnen Tafelronde kunt u weer verwachten in uw mailbox. Op facebook en instagram blijven we uiteraard ook ‘gewoon’ aanwezig.

Workshops
We herhalen de fotoworkshop nog een keer. Hoe zet je je figuur het beste op de digitale foto? Een stukje macrofotografie gegeven door specialisten die alles weten van het fotograferen van (hele) kleine onderwerpen. Deze workshop vindt plaats op 21 april in Driebergen.
Daarnaast zal in het laatste kwartaal ook een introductie workshop 3D printen worden gegeven. Tijd en locatie wordt in een van de volgende bladen bekendgemaakt. Een tingietworkshop/demonstratie  wordt gecombineerd met de Nationale Figurendag in september.

Deelname aan beurzen
Onze stand zal in 2018 weer te vinden zijn op meerdere bijeenkomsten en beurzen. We hopen aanwezig te zijn tijdens de Figz, de KLIO beurs in Schmalkalden (D), de IPMS en zo mogelijk tijdens de vriendendag van het Cavaleriemuseum. We zullen onze deelnames vermelden in de agenda op de website.

Nieuwe figuren
Afsluitend in de planning het misschien wel belangrijkste onderwerp: de nieuw te verschijnen figuren. Komend jaar zullen we 3 x 2 54mm figuren uitgeven. Als onderwerp is deze keer gekozen voor de 80-jarige oorlog. Ook komen we opnieuw met een 90mm plat figuur.


Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud