Nederlandse Stichting voor Modelfiguren - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
De NSM
De Nederlandse Stichting voor Modelfiguren is opgericht in 1955. Het is hèt platform in Nederland voor modelbouwers, verzamelaars van en geinteresseerden in uiteenlopende soorten figuren.

Doelstelling van onze stichting is:  

De bevordering en verbreding van de kennis omtrent de toepassing van modelfiguren in de ruimste zin van het woord, met de culturele en militaire geschiedenis van Nederland als inspiratie.


ACTUEEL
Najaarsbijeenkomst als vanouds !
 
Op zaterdag 12 november hielden we na lange tijd weer een halfjaarlijkse bijeenkomst in het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen. Het aantal bezoekers was misschien niet groot, maar het enthousiasme was niet minder. Ook al stond de inloop gepland vanaf 10.00 uur, dienden de eerste bezoekers zich al om kwart over negen aan.
De dag stond  in het teken van "Bataafse Republiek". Niet alleen was er een inspirerende duopresentatie met meer achtergronden over het dagelijks leven in het Bataafse leger en originele ideeën voor opstellingen en diorama's, ook de wargame tafel van de mannen van Olde Garde trok veel belangstelling.
We zijn dan ook stellig van plan in het voorjaar van 2023 weer een bijeenkomst te houden en dan groots uit te pakken om alsnog ons jubileum te vieren ! Streefdatum is zaterdag 1 april (geen grap) over een geschikte locatie zijn we nog in onderhandeling.

In de webshop is een groot aantal figuren uit de Bataafse periode te vinden en daarnaast dient ook het eerste figuur uit de nadagen van de Staatse periode zich aan. Meer figuren uit de 18e eeuw zijn in voorbereiding.

Laat maar zien die figuren
Om een idee te krijgen waar anderen mee bezig zijn vragen we onze leden om voor het volgende nummer van de TTR foto's op te sturen van door hen beschilderde figuren uit de serie "vredesmissies" of "Bataafse republiek".
Wees daarbij vooral niet te bescheiden. Het hoeft echt geen museumkwaliteit te zijn.
Stuur uw foto's naar info @ modelfiguren .nl  
Onze figurenshop

Gaf de NSM in de eerste 40 jaar van haar bestaan uitsluitend platte figuren uit. De laatste jaren zijn ronde figuren ook steeds meer onderdeel van haar collectie gaan uitmaken. In onze shop kunt u dan ook heel veel platte en ronde (of driedimensionale) figuren tegenkomen. Rode draad is dat ze altijd 'iets' met de Nederlandse cultuur en geschiedenis te maken hebben.
En let op: de prijzen staan bij alle figuren vermeld. Leden van de NSM ontvangen 15% korting op platte figuren en maar liefst 25% korting op onze ronde figuren. Het lidmaatschap heb je er dus zo uit. Ga hier naar onze webshop>>
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud