Over ons - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
Over ons
De Nederlandse Stichting voor Modelfiguren is opgericht in 1955.
Het is hèt platform in Nederland voor modelbouwers, verzamelaars van en geinteresseerden in uiteenlopende soorten figuren.  

Doelstelling van onze stichting is:  
De bevordering en verbreding van de kennis omtrent de toepassing van modelfiguren in de ruimste zin van het woord, met de culturele en militaire geschiedenis van Nederland als inspiratie.

Wat heeft de NSM te bieden?
Hieronder een overzicht van onze activiteiten.
In de agenda de actuele stand van zaken.


De Tinnen Tafelronde

Het blad de Tinnen Tafelronde verschijnt al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw. Het komt vier keer per jaar uit. In ons blad wordt geschreven over model-, speelgoed- en allerlei andere figuren met daarbij vaak de (historische) achtergronden. Zes keer per jaar verschijnt de gratis digitale Tinnen Tafelronde. En voor leden is er de afgesloten uitgebreide ledenpagina.


Eigen figuren

We hebben een figurenfonds waaruit de uitgaven van nieuwe figuren worden gefinancierd. Tot de jaren 80 van de vorige eeuw waren dat vooral platte 30mm figuren. De periode daarna tot op de dag van vandaag geven we vooral ook 54mm modelfiguren uit. Alle figuren die we uitgeven hebben een link met de Nederlandse geschiedenis. Leden kunnen de figuren via onze shop met korting kopen. Op platte figuren geldt een korting van 15%, op ronde figuren zelfs 25%.
Bijeenkomsten

Twee keer per jaar organiseert de NSM bijeenkomsten voor de leden.Tijdens de voor- en najaarsbijeenkomst kunnen leden figuren ruilen en kopen. Er zijn meestal ook enkele handelaren van figuren aanwezig. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in een museum of een andere locatie waar ook iets ‘te zien’ is. Ook is er vaak een lezing over een historisch onderwerp dan wel een onderwerp dat interessant is voor verzamelaars van figuren.
Workshops en excursies

De NSM is organisert bij voldoende animo workshops. Denk hierbij aan workshops tingieten, mallen maken, fotograferen van modelfiguren en beschilderworkshops.
Streven is om de komende jaren een aantal excursies te organiseren naar locaties die cultureel en historisch interessant zijn voor onze leden en waarbij een link wordt gelegd met (model)figuren.
Overigens geldt zeker voor de organisatie van workshops en excursies: wie ideeën heeft of zelf het initiatief wil nemen: zeer welkom!

Bestuur

Het bestuur van de Nederlandse Stichting voor Modelfiguren bestaat uit:

Hans v/d Sluijs   voorzitter
Jan Hoekveen    secretaris
Wim Ruigrok      penningmeester
Eric Heldens      algemene zaken
Geertjaap Buth  eindredacteur TTR

Lid worden?

Het lidmaatschap bedraagt € 30,= per jaar. (Buitenland € 40,= per jaar)
Jeugdleden tot 18 jaar betalen
slechts € 15,= per jaar

Wie lid wordt krijgt een figuurtje
als welkomsgeschenk.

KVK nummer:  41201368
70 jaar NSM

In 2025 bestaat de NSM 70 jaar !
We willen dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseren dan een een groots evenement.
Deze keer geen marktkramen of een demonstratie tingieten, maar het wordt een dag om nooit te vergeten.

Wanneer er meer concrete plannen zijn, laten we u dat op onze website weten.
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud